Összes oldalmegjelenítés

2012. március 3., szombat

Kifordítva MEGFEJTVE!

Salve, kedves játékosaim!

A legutóbbi feladvány megfejtésére hamar rájöttetek, valaki pedig oda is biggyesztette hozzászólásként a bejegyzésem alá – mea culpa, elfelejtettem kiírni az új játékosoknak, hogy az 50konyv@gmail.com -ra várom a megoldásokat minden találós kérdésre… Igyekszem ezt a hibát többször nem elkövetni, úgyhogy ATTENZIONE! A most következő rejtvényre is oda küldjétek a válaszaitokat! Előtte azonban még üdvözöljük a nyertesek sorában Czékus Anitát, Szigetszentmiklósról, aki igen gyorsan felfedte Szabó Magda könyvének „kilétét”! :) Nagyon örültem, hogy újabb helyet jelölhetek be a térképen, ahová elvándorol a történet!

A most következő feladványhoz az ötletet egy másik blogszerkesztőnek köszönhetem, aki bizony túl is járt az eszemen, mert az oldalán feltüntetett öt talányból csak négyet tudtam megfejteni (igaz, nem magyarul ment a móka). Ti hetet kaptok tőlem, sárkányfejek gyanánt: egy-egy könyvcímet rejtettem el úgy, hogy a címszavakat az ellentétükre változtattam, már amennyire lehetett, elvégre nincs minden szónak pontos ellentéte, a nevekről nem is beszélve… Például „A lágyszívű asszony lányai” megoldása „A kőszívű ember fiai” lenne, „A vén Velma élvezetei” pedig „Az ifjú Werther szenvedései”-t takarná. A könyv elnyeréséhez MIND A HÉT megoldásnak helyesnek kell lennie, ha valaki csak részben jó megoldást küld be, de még van esélye az első helyre, természetesen elárulom, hogy hányadik válasza nem stimmel.

Az önmagukból kifordított címek a következők:

1. Vadászott nők
2. A fa hallgat
3. Alattvalók békéje
4. Titkolják el Zsolti elől!
5. Az angyal iskolája
6. Hétköznapi válás
7. A kutyát előre ütlegelik

A választék vegyes, van benne magyar és külföldi, újabb és régebbi, a szerzőt azonban nem kérdezem, csak a könyvek címét.

Sok szerencsét! ;)

V.J.

U.I.: Szám szerint a 12. könyvért megy a verseny, ezt követően a 13., 14. és 15. könyvet a rafflecopter sorsolja ki a március 15-ét követő napon!
Újabb rejtvényre tehát 15-e előtt már nem lehet számítani, viszont március végéig lehet illusztrációkat beküldeni (Ügyes kezek figyeljenek).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése