2024. június 11., kedd

Blogporolás a csodáért

Salve, Giocatori!

Az „50 könyv” blog első bejegyzésétől számított több, mint 11 év elteltével újra összeültem a helytartóval és a manókkal (egyik sem öregedett semmit, bezzeg én… nyeh!), mert egy kiemelten fontos, nehezen elérhető, de nemes cél érdekében le szeretném porolni ezt a blogot, amihez persze az ő segítségük is kelleni fog.

Az idei évben történt vala, hogy az Amerikai Egyesült Államokban engedélyt kapott az Elevidys nevű génterápiás készítmény, ami a Duchenne-féle izomsorvadásban szenvedő gyermekeknek és szeretteiknek hozott reményt, de sajnos csak nagyon törékenyt – az ára vetekedik Dárius kincsével, és csak bizonyos életkorig vehető igénybe. E köré a törékeny remény köré szeretnék én most sokakkal együtt Guiness-rekordkönyvbe illő bubis védőfóliát vonni, hogy maradjon egy darabban addig, amíg meg nem történik a csoda, ahol csak szükség van rá. A haditerv a következő: a helytartó, a manók és én újabb könyvekkel és egyéb apróságokkal csábítjuk majd játékra a rejtvénykedvelő népeket, a korábbiakhoz képest annyi különbséggel, hogy az egyes rejtvényeknél az vehet részt a játékban, aki az alább felsorolt legénykék közül legalább egyet legalább 1.000,- forinttal megsegít, és a helyes válaszadók tempója ezúttal nem számít, havonta sorsolással fog eldőlni, kinek postázom el közülük az adott feladványhoz járó díjat.

A támogatás igazolásaként elfogadom a becsületszót (esetleg az adott feladványhoz megjegyzésbe beírhatjátok, hogy „Plusz egy tekercs bubifólia a törékeny remény(ek) köré!”), aztán ha sikerrel járunk, pukkanthatjuk a pezsgőket (és a fóliákat stresszlevezetésként).

Természetesen, aki nem játszik, csak kibicel, az is bubifóliázhat, és senkit se tartson vissza, hogy esetleg csak egy négyzet-attométernyit tud hozzátenni, sok kicsi sokra megy!

Akikért a játék szól (ha menet közben hallok még más Elevidysre váró Duchenne-harcosról, bővülhet a lista):

Kovács Geri                          https://kovacsgeri.com/

Micskó Benjámin                 https://mentsukmegbenit.hu/

Sági Dominik                         https://www.facebook.com/groups/153580627850387/

Kneifel Ádin                         https://adin.hu/ SIKERÜLT!!! (https://telex.hu/belfold/2024/07/30/1-3-milliard-forint-erteku-kulfoldi-genterapia-duchenne-fele-izomsorvadas)

Lázár Levente                       https://www.facebook.com/levikalandjai/

(Levi legény a Sharity appon keresztül támogatható pénzbeli hozzájárulás nélkül, reklámanyagok megtekintésével is, erről bővebben a facebook oldalán olvashattok.)


Az első feladvánnyal hamarosan jelentkezem, addig is iratkozzatok fel bátran és vigyétek hírét a játéknak, de leginkább a harcosoknak! 😊

Un abriaccio fortissimo,

V.J.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bubifóliát a törékeny remények köré No.3. - Váratlan örömhír

Hallo, Spelers! A mai napon a Telexet megnyitva nagyszerű hír jött szembe: az egyik legényke révbe ért, megkapta a kezelést! Nem ragozom, k...