Összes oldalmegjelenítés

2011. november 16., szerda

Úgyse mered!


Ez volt az a gombosnak festett trafó – vagy micsoda -, ami az ötletet adta, hogy lezárjak néhány borítékot „Úgysem mered felbontani/kinyitni” felirattal. Eddig még nem is merték, legalábbis úgy tűnik, pedig a fáraó is egy ilyenben bujkál, sőt az a kutyafejű tatár (Egyiptomban isten) is, aki két reménybeli játékost a könyvhöz juttatna. Szóval, aki ilyen borítékkal találkozik, ne legyen rest kinyitni, nem harap!
No, de amíg ezek a borítékok vándorolnak, itt egy újabb anagramma, kicsit nehezebb az előzőnél, némi csavarral ellátva:

„Endre taron itta-e új, sárga sörét?”
Anagrammám nem egyszerű,
mert bizony az egyik betű
csalóként hord vesszőt magán;
de hogy melyik, az már talány!
(A megfejtésben nem viseli,
helyesírást így szereti!).
Bizony, megint az átkozott szesz :P A szerzőt és a címet a szokásos helyre (50konyv@gmail.com) kérem újabb – és régebbi, de még nem elég gyors – játékosaimtól, csak bátran!
Előző nyertesünk Bojtor Iván volt, Veszprém mellől, aki már az első anagrammát is jól fejtette meg, csak akkor lecsúszott az első helyről; de bölcsen feliratkozott a blogra, így az elsők között tudta meg, mikor került fel új bejegyzés, és voilá; a második kör már az övé volt! (Ezt javaslom a többieknek is, senki ne adja fel, még csak a 8. könyvnél tartunk!
Még egy közérdekű információm van, ezúttal játékon kívül: a www.lucifairyworks.com csodaszép illusztrációi mellett most már webshop is működik, ahol Bálint Mariann gyönyörű festményei közül lehet válogatni, vagy éppen újat megrendelni! A gyermekirodalom képviselőinek és kedvelőinek külön ajánlom, hogy nézzenek be, és vigyék hírét, amerre csak járnak!
Jó játékot!

V.J. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése