Összes oldalmegjelenítés

2013. november 2., szombat

48 - Akinek két anyja volt! MEGFEJTVE

Üdv, Játékosok!

Úgy látszik, a játék vége felé a rendszeresség már nem kenyerem, mert vagy hónapok maradnak ki két bejegyzés között, vagy pörgök ezerrel, de eddig még nem érkezett panasz a rapszodikus játékvezetésért, úgyhogy talán nem is bánjátok, hogy meglepetésszerűen csapok le rátok az új rejtvényekkel!

Az előző, 47. feladvány megfejtése Mocsár József (szerk.): Szarkaláb-keringő volt, egy antológia, amit Taraj Tündének sikerült elsőként megfejtenie, tovább erősítve Budapest osztatlan első helyét a játékban! :) Gratulálok neki itt is, a héten megy a csomag, remélhetőleg a 48. nyertes könyvével együtt!

A mai feladvány pedig... Nos, egy rövid magyarázatot igényel a dolog, és akkor a bejegyzés címe is mindjárt érthető lesz: 

Ha jól meggondoljátok, minden papírra vetett történet szereplőjének két anyja (vagy apja) van: egy, aki megírta/álmodta őt, és egy, akit megírtak/álmodtak neki. Így például Dudley Dursley egyes számú édesanyja J.K. Rowling, a kettes számú pedig Petunia Dursley. Capite, giocatori?

A feladat tehát most annyi, hogy kaptok hét "sorok között született" embert, és mindegyiküknél meg kell mondanotok - illetve e-mailben elküldenetek az 50konyv@gmail.com-ra - a két anyukát vagy (férfi írók esetében) apukát. Remélem, a rejtvény nehézségi fokánál fogva nem jutunk el odáig, ahová talán a manók elcsaltak néhány embert ("Fejtegesse ezt tovább, akinek két anyja volt")! :P

A kérdéses szereplők pedig:

1. Csándy Katalin
2. Venetia Lytton
3. Niko Leandros
4. Robby Kincaid
5. Arwen Undomiel
6. Viharos Edric
7. Pósa Richárd

Ügyesek legyetek és gyorsak, ezzel együtt már csak három könyv van játékban! (és talán egy ráadás, de erről majd később ;))

Üdv:

V.J.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése